You cannot see this page without javascript.

영어로 생활에서는 어떤 칭찬들이 있을까요?

우리 생활에서 쓸수 있는 영어로 칭찬하기!

같이 한번 공부해 봅시다.
▶The way you dress shows very good taste.
옷을 입으신 것을 보니 취미가 고상하시군요.

▶It's very nice of you to say so.
그렇게 말씀해 주시니 고맙습니다.

▶You did a fine job.
참 잘하셨어요.

▶That's beautiful! (wonderful, great)
멋있군요. (굉장하군요. 놀랍군요)

▶You're so nice !
친절하기도 하셔라 !

▶That's very nice of you.
친절도 하시네요.

▶That's the way.
그렇지요, 그렇게 해야지요.

▶I am very proud of you.
나는 당신이 자랑스럽습니다.

▶I didn't expect you to do such a good job.
그렇게 훌륭하게 해내리라고는 미처 생각 못했어요.

▶For a biginner, you're pretty good.
초보로서는 상당히 잘 하는군요.

▶You are the right man for the job.
당신은 이 일에 안성마춤입니다.

▶She is quite good with her hands.
그녀는 손재주가 좋아요.

▶You've got a point.
맞는 말입니다. (잘 지적하셨어요)

▶You look like a million bucks.
참 멋지군요.

▶You look young for your age.
나이에 비해 젊어 보이시는 군요.

▶You have a very good memory.
기억력이 참 좋으시군요.

▶What a cute baby !
아이가 참 귀엽군요 !

▶You have beautiful eyes.
당신은 눈이 참 예쁘군요.

▶Oh, that's keen !
어마, 멋있군요 !

▶He's a gentleman in every sense of the word.
그는 어느 모로 보나 신사입니다.

▶Joanne is very photogenic.
조앤은 사진을 아주 잘 받아요.

▶You came out beautiful in this picture.
이 사진에 아주 잘 나왔네요.

▶This picture flatters her.
사진은 그녀의 실물보다 더 잘 나왔군요.

▶You're lovelier than your pictures.
사진보다 실물이 더 예쁘네요.

▶You are well-built.
신체가 좋습니다.

▶You look fit.
건강해 보이시는 군요.

▶What's responsible for your good health?
건강의 비결은 무엇입니까?

▶How do you keep fit?
어떻게 그렇게 건강하십니까?

▶How do you keep in shape?
어쩜 그렇게 날씬하세요?

▶I stick to my diet and exercise a lot.
다이어트를 계속하고 운동을 많이 해요.

▶You look prosperous.
요즘 경기가 좋은 모양이군요.

▶You're all dressed up.
자네 쪽 뺐군. (굉장하게 차려입었군.)

▶You look nice in your new shirt.
새 셔츠를 입으니 보기가 좋군요.

▶That tie goes well with your suit.
그 타이는 당신 옷에 잘 어울립니다.

▶You look stunning in it.
그거 참 잘 어울립니다.

▶It really looks good on you.
그것은 정말 당신한테 잘 어울립니다.

▶You must be very popular.
인기가 대단하시겠어요.

▶Where did you get such a nice tan?
어디서 그렇게 멋지게 (햇빛에 피부를) 태우셨어요?

▶I fell in love with you.
나는 당신에게 반했습니다.

▶You flatter me immensely.
과찬이십니다. / 원 별 말씀을 !

▶What a lovely couple you make !
어울리는 한 쌍이군요 !

▶You must be a man of ability.
당신은 능력이 대단하시군요.

▶How come you speak such good English?
어떻게 그렇게 영어를 잘하십니까?

▶You speak English without an accent.
마치 미국 사람처럼 영어를 잘하십니다.

▶You are in good command of English.
영어를 훌륭하게 구사하시는 군요.

▶She is cut out to be a nurse.
그녀는 간호원으로는 적격이예요.

▶You got a good point.
잘 지적해 주셨어요.

▶You've got it !
맞아요, 바로 그거예요 !

▶You made a tough decision.
어려운 결심을 하셨군요.

▶You're an early bird, aren't you?
당신은 참 부지런하시군요.

▶That's right. You have a very good memory.
맞아요. 기억력이 썩 좋으시군요.

▶He is up on mathematics.
그는 수학에 능해요.

▶You have an eye for fashion.
패션에 대한 안목이 있으시군요.

▶He's a real egghead.
그는 정말 머리가 좋아요.

▶He's such a bright boy.
그는 머리가 참 좋은 아이예요.

▶He has a good head on his shoulders.
그는 현명한 (똑똑한) 사람이예요.

▶You always know the right thing to say.
당신은 참 인사성이 밝으시군요.

▶She has a memory like an elephant.
그녀는 기억력이 굉장히 좋아요.

▶She is quick-witted.
그는 재치가 있어요.

▶You've got what it takes.
그녀는 소질이 있어요.

▶You must be a walking encyclopedia.
당신은 모르는게 없군요.

▶You get a gold star for that.
정말 잘했어요.

▶He is very handy with tools.
그는 도구를 다루는 손재주가 있어요.

▶Is there anything you can't do?
못하는 게 없으시군요.

▶I wish I were in your shoes.
당신의 입장이 부럽습니다.

▶I wish I had your will power.
당신 같은 강한 의지력 좀 있었으면 해요.

▶I admire you for sticking to your plans.
계획에 충실하는 당신이 존경스럽습니다.

▶Look how well he's swimming.
정말 그는 수영을 잘하네요.

▶I owe my success to my father.
저의 성공은 아버지 덕분이죠.

▶You are a cut above me.
네가 나보다는 한 수 위야.

▶Do you weave?
(화병받침 따위를) 당신이 짜셨어요?

▶I envy you for your ability to cope with the situation.
그런 상황을 극복하시는 당신의 역량이 부럽습니다.

▶You are coming along well.
아주 잘 하고 있어요.

▶She has it all over Ms. Sylvia in her ability
   to handle the machine (sittuation).
그녀는 실비아보다 기계(상황)을 다루는 데 있있어 탁월합니다.

▶You got a brand-new bike.
아주 새 자전거를 가지셨군요.

▶That's a good buy.
그거 잘 사셨군요.

▶It's so very nice.
그거 정말 좋은데요.

▶Where did you get all this nice furniture?
이렇게 훌륭한 가구를 어디서 구했나요?

▶I had it specially made to order.
그것을 특별히 맞추었습니다.

▶No wonder it is so nice.
그래서 그렇게 훌륭하군요.

▶It's a real beauty !
정말 근사한데요.

▶You have a lovely home.
멋진 집을 갖고 계신군요.

▶What a gorgeous fire place !
벽난로가 굉장하군요.

▶What a lay-out !
모든 게 이상적으로 되어 있군요 !

▶That's more like it !
그게 더 근사하네요

원문출처 : http://jengbell.tistory.com/entry/%EC%98%81%EC%96%B4%EB%A1%9C-%EC%B9%AD%EC%B0%AC%ED%95%98%EA%B8%B0
엮인글 :